Spinverse

Ledande innovationskonsult i Norden - hjälper kunder att växa och lösa globala utmaningar genom innovation.

Om företaget

Spinverse är ledande aktör i Norden vad gäller att leda och föra samman stora, industriledda  forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt och ekosystem med fokus på digitalisering och grön omställning. Från sina kontor i Finland och Sverige hjälper Spinverse en bred skara nordiska och europeiska kunder att lösa globala utmaningar med hjälp av offentlig finansiering. Bland kunderna finns flera av de största företagen i Finland, såsom Borealis, Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, Metsä Group, Nokia och Tietoevry, och välrenommerade internationella kunder som Sandvik och ABB.

Efter sitt färska förvärv av svenska IMCG International AB sysselsätter Spinverse ca 100 experter och förväntas passera 12 miljoner euro i omsättning innevarande räkenskapsår. Tillsammans har  Spinverse och IMCG stöttat sina kunder med över en miljard euro i offentlig finansiering.

 

https://spinverse.com

Spinverse är fondens femte investering.

  • Investeringsår: 2022
  • Investerare: Evolver Fund I

 

Investeringsargument

Evolver är starkt engagerat i omställningen till ett hållbart samhälle. Med sin djupa expertis inom offentlig  forsknings-, utvecklings- och innovationsfinansiering bidrar Spinverse till att möjliggöra omställningen och hjälper partners och kunder över hela Norden och Europa att växa och lösa globala utmaningar genom innovation.

Med Evolvers support kommer Spinverse att accelerera sin internationella expansion genom organisk tillväxt, tilläggsförvärv och digitalisering av sina tjänster.

”Vi är imponerade av ambitionsnivån, drivet och den missionsorienterade inställningen hos Spinverses ledning, likväl som av de resultat man uppnått. Spinverse har ett starkt och allt mer relevant värdeerbjudande, där vi särskilt uppskattar det orubbliga engagemanget för att lösa globala utmaningar. Vi känner oss ödmjuka och stolta över att stötta en verksamhet som fokuserar på att lösa utmaningar relaterade till energiförsörjning, bioekonomi, den gröna omställningen, folkhälsan och digitaliseringen, i syfte att skapa ett bättre Europa.”