Toyrock

Importör, marknadsförare och distributör av leksaker, spel och familjefritidsprodukter som servar mer än 1 500 försäljningsställen över hela Finland med värdeskapande helhetstjänster.

Om företaget

Evolver Fund I har den 23 maj 2022 förvärvat aktiemajoriteten i Åbo-baserade Toyrock Ab. Toyrocks grundare och VD Mika Kalpamaa förblir betydande delägare och fortsätter som bolagets VD.

Med en omsättning överskridande €23m och en kundbas bestående av mer än 1500 försäljningsställen över hela Finland är Toyrock en ledande importör, marknadsförare och distributör av leksaker, spel och familjefritidsprodukter på den finska marknaden. Toyrocks mission är att tillhandahålla värdeskapande helhetstjänster för sina återförsäljare och skapa lekfulla stunder för barn i alla åldrar. Varumärket speglar de stabila partnerskap som bolaget eftersträvar med såväl kunder som huvudmän. Viktiga framgångsfaktorer för bolaget har varit en växande och noggrannt utvald produktportfölj, bestående av såväl globalt kända leksaksvarumärken som egna varumärken, innovativ omnikanalmarknadsföring samt snabba och pålitliga leveranser. Toyrock har 14 anställda i Åbo (huvudkontor), Esbo och Vanda.

www.toyrock.fi

Toyrock är den fjärde investeringen för Evolver Fund I.

  • Investeringsår: 2022
  • Investerare: Evolver Fund I

 

Investeringsargument

Evolvers strategi är att etablera partnerskap med begåvade entreprenörer och hjälpa högpresterande, tillväxtorienterade bolag att realisera sin inneboende potential genom branschkonsolidering, internationalisering och acceleration av den organiska tillväxten. Målsättningen med affären är att utveckla Toyrock till en branschledande nordisk aktör genom en kombination av tilläggsförvärv och organisk tillväxt.

”Toyrock har byggt en position som nationell “champion” genom att framgångsrikt knyta samman globala leksaksproducenter med finska leksaksåterförsäljare. Samtidigt har man kraftigt överträffat marknadens tillväxt. Vi är djupt imponerade av vad Mika och hans team har åstadkommit och ser Toyrock som en utmärkt plattform för fortsatt organisk tillväxt och branschkonsolidering. Vi är mycket glada för möjligheten att som bolagets första externa ägare samarbete med dem och ser fram emot att tillsammans lyfta Toyrock till nästa nivå.”